Over Yvonne

Ik ben Yvonne Hakvoort. Als leefstijlcoach ben ik aangesloten bij Gezond en Weldoen vanwege hun missie: preventief mensen naar een gezondere leefstijl coachen, vanuit bijbels perspectief en met respect en passie voor de mensen en de aarde. Als gewichtsconsulent ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. En ik heb 15 jaar ervaring als wijkverpleegkundige. Ik heb korte lijntjes met andere zorgverleners en ik kan veel preventie maatregelen bedenken.

Ik ben getrouwd en moeder van een zoon. Sinds de zwangerschap heb ik geworsteld met 15-20 kilo teveel aan gewicht. Ik ben nooit echt bezig geweest met diƫten, omdat ik dat niets vond voor mij.

Sinds een aantal jaar ben ik bezig met gezonde voeding, en wat dat voor je lijf betekent. Maar ook daardoor viel ik niet af. Door een traject bij Gezond en Weldoen te volgen, gelijk met de opleiding, heb ik geleerd dat een gezonde leefstijl niet alleen gezond eten betekent. Er zijn meer factoren die een rol spelen.

Daarom ben ik zo enthousiast over de BRAVO aanpak. En ja, het is nog steeds met vallen en opstaan, maar ik ben verder gekomen dan ooit. Ik sport weer, en met veel plezier. Ik geniet van het buiten zijn in de natuur, en van de mensen om mij heen. Ik heb meer energie en krijg steeds meer een gezond gewicht.

In de praktijk als wijkverpleegkundige heb ik ook geleerd dat preventie helpt om gezondheidsproblemen te voorkomen, ongeacht de leeftijd.

Je kunt bij mij terecht als je meer wilt bewegen, wilt leren ontspannen, minder alcohol wilt drinken en minder roken, maar ook als je aan je gewicht wilt werken omdat je wilt aankomen of afvallen.

Wil je weten hoe?
Lees dan verder bij Visie en Werkwijze.